top of page

כמה מילים על סמינריון המחקר מאת מרצי הסמינר

ד"ר מני מלכה ופרופ' אפרת הוס

היכולת לבחון תופעות שונות בכלים מגוונים של התבוננות היא חלק מרכזי מהעבודה הסוציאלית ומטרתו של הסמינר הייתה להתנסות בתהליך התבוננות אחרת, דרך צילומים, בתהליך ובו תופעה נחקרת, החל מבחירת הנושא, איסוף נתונים, ניתוח דרך תיאוריות שונות והצגה של ממצאי המחקר בדרך שמזמינה אנשים פנימה ובעצם ממשיכה את המחקר.

 

נושא החקר היה החוויה של סטודנטים לעבודה סוציאלית בשנת הלימודים האחרונה, טרם היציאה לשדה והפיכתם לעובדים סוציאליים מן המניין, ובאמצעות השימוש במתודולוגיית הפוטו-ווייס. שיטה אוטו-אתנוגרפית זו, שבה נעשה שימוש במהלך הסמינר, הופכת את העובדות הסוציאליות למומחיות לחוויה של עצמן..

ידע זה על חווית המעבר מלימודים לשדה של עבודה סוציאלית יכול להיות רלוונטי עבור מרצים, עובדים סוציאליות בשדה, מנהלי שירותים שונים, קובעי מדיניות וסטודנטים אחרים שמסיימים את התואר.

יש לזכור כי חלק גדול מתהליך הסמינר התרחש בצל משבר הקורונה. למעשה, אנו, המרצים, יכולנו לזהות תהליך מקביל בין ההתמודדות עם אי הודאות והמציאות החדשה שהקורונה יצרה, ובין המפגש עם הצילום כדרך חדשה להתבונן בעולם שהם יוצאים אליו  זה עתה, עולם שהופך להיות בתנועה ומעבר, באופן דומה לרמות השונות של אי הוודאות שהשתקפו בפוטו-ווייסים השונים. 

אנו מודים לקבוצת הסמינר על ה"ביחד" הנפלא שיצרנו כולנו לאורך השנה, ועל רגעים רפלקטיביים רבים של הרהור משותף, התבוננות, גילויים ותגליות חדשות ובעיקר כייף והנאה כפי שמתודולוגיית הפוטו-ווייס מבקשת להציע לאלו העושים בה שימוש.

מני ואפרת

bottom of page